2013. december 8., vasárnap

Így lesz teljes az ünnepünk.

Karácsony közeledtével próbáljunk megbocsájtani azoknak, akik megbántottak minket. Így lesz teljes az ünnepünk.
                                                     

A megbocsátás képessége Istentől származik. Megbocsátani annyit jelent, mint a megbocsátáson túl a szívünket is átadni. Megbocsátani annyit jelent, mint a másiknak vétkét magunkra vállalni, szeretetünkre váltani. A megbocsátás titkos felhívás arra, hogy önmagunkat legyőzzük és önmagunkat elfelejtsük. Mindez azért nehéz, mert az ember legérzékenyebb pontját érinti, a személyes méltóságunkat, ezért minden megbocsátás egy hősies tett. Amikor megbocsátunk, akkor a másiknak és önmagunknak egy új esélyt adunk, hogy újra szerethetjük és újra szerethet bennünket. Valahol ez azt jelenti, hogy egészen oldozzuk fel a másikat, tegyük szabaddá, engedjük, hogy újra szülessen, és ezáltal segítsük megtalálni számára az újrakezdést. Megbocsátásunk azt jelenti, hogy bízunk a másikban és hiszünk a vétkek eltörlésében. S így történik meg saját magunk legnagyobb legyőzése, amely benső szabadságunkhoz vezet.

Komoly összefüggés van a megbocsájtás és a lelki sebek gyógyulása között.
A KETTŐ  EGYÜTT TÖRTÉNŐ KEZELÉSE HOZ TELJES SZABADSÁGOT, NEM VÁLASZTHATÓ
EGYMÁSTÓL! Sokan tanítják csak DÖNTÉS KÉRDÉSE a megbocsájtás. Igen a döntést minden esetben meg kell hozni, hogy meg akarunk bocsájtani!!
Amennyiben figyelmen kívül hagyjuk a lelkünkben lévő fájdalmakat a megbocsájtás csak részleges és  időszakos lesz. Elég kicsi sérelem és azonnal elindul a neheztelés és harag, újra gyötörnek az emlékek, nem tudunk szabadulni.
Nagyon fontos, hogy szembe nézzünk sérelmeinkkel, mert a harag, gyűlölet mindig a sebből táplálkozik. Mig a seb nincs kitisztítva , bepörkösödik, de fáj a legkisebb érintésre is. Nem tud begyógyulni! LEHETETLEN MEGBOCSÁJTANI!
Gondoljunk csak a testünket érő horzsolásokra sebekre, vagy egy tövisre amit nem tudunk azonnal kihúzni. Sokszor elő fordul, hogy a seb alatt gennyesedés keletkezik. Mit tesz a jó orvos? Felnyitja a sebet, kitisztítja, bekötözi és pár nap alatt meggyógyul, eltűnik a fájdalmon és hiába éri már nyomás a helyét, nem fáj többet. 


Máté: 6-12-ben az van megírva, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétőnknek, hogy mi is bűnbocsánatot nyerjünk Istentől.
                                                      


A megbocsátás azt jelenti, hogy nem akarunk megtorlást egy múltban elszenvedett igazságtalanságért, és elengedjük a szóban forgó dolog miatt érzett sértettségünket. A hosszasan dédelgetett harag és neheztelés ugyanis fizikailag és érzelmileg is kimeríti az embert, ezért fontos, hogy meg tudjunk bocsátani másoknak és saját magunknak egyaránt.

                                              
Forrás:Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése