2012. július 18., szerda

A hüsítő jegeskávé

Készíts jegeskávét!



                  








Nemcsak a téli napokon, de nyáron a nagy melegben is jól esik feldobni magunkat egy délutáni kávéval. Az elviselhetetlen hőség elálmosít és elkábít a forró hétköznapokon.
A munkahelyeden vehetsz, de otthon saját magad is elkészíthetsz egy hűsítő, energiát adó jegeskávét. Nem kell hozzá sok alapanyag, de a beszerzésük után az élvezet mindenért kárpótol.
Hozzávalók:
- Bármilyen nescafé
- Tej (2 dl)
- Vanília fagylalt (de lehet ízlés szerint sztracsatella, csokoládé, madártej ízesítésű)
- Tejszínhab
- szívószál
- jégkocka


Elkészítése:
Első lépés, hogy egy 4 dl-es pohárba elkészítesz 2-3 dl kávét (vízzel és tejjel hígítod a Netscapét). A pohár kávéba beleteszel egy vagy két gombóc vanília fagylaltot. Ennek a tetejére tejszínhabot nyomsz, majd megszóród a hab tetejét kávéporral. Beleteszel a pohárba egy szívószálat és már kész is a mennyei jegeskávé.
Egészségedre!




 Vaníliás frappé
Van, aki forrón szereti ... de hidegen is tökéletes!Idén nyáron, amikor a zöld gyepé és a focilabdáé a főszerep Afrikától Dél-Amerikáig, Európától Ázsiáig, minden nemzet saját temperamentumát is beleadja a küzdelembe.
A Nespresso legjobb dél-amerikai arabica fajtáiból te is egyedi, egzotikus kávékoktélt készíthetsz: a Volluto kapszula finom egyenletesen telt aromája, gyümölcsös-gabonás ízjegye kiválóan játszik együtt a nádcukor és a vanília fűszeres zamatával. Bár a fenti összeállítással biztos a gól, a vaníliás frappé ideális női ital, ha barátnőnk átugrik egy kis csevejre, de párunk is hálás lesz érte a meccsnézés izgalmai közben.


Hozzávalók:


• 2 Volluto kapszula (80 ml espresso elkészítéséhez)


• 1 vanília rúd


• 10 ml folyékony nádcukor


• 6 jégkocka


Elkészítése:


A vanília rúdját vágjuk hosszában félbe, és belsejéből késheggyel kaparjuk ki a magokat. A kávét lefőzés után öntsük shakerbe, majd keverjük hozzá a vaníliát folyékony nádcukorral és néhány jégkockával együtt. Erősen rázzuk fel, és hűtött csészében szervírozzuk.


Forrás: Nespresso »


 
Farappé készítése
                                   
hozzávalók 2 főre
  • 2 kk Netscape
  • 4 kk cukor
  • 1/2 dl hideg víz
  • 2 szem jégkocka/ kevés tört jég
  • 2 dl tej/  víz
  • 1 gombóc vaníliafagyi (tetszőleges)
  • elkészítés
    1. Shakerben a kávét, cukrot és a fél dl vizet alaposan összerázzuk.
    2. 3 dl-es pohár aljára jeget szórunk, majd rátesszük a habot elosztva.
    3. 1 dl tejjel vagy hideg vízzel, ki mivel szereti, óvatosan felöntjük.
    4. Szervírozzuk.
    5. A fagyis változatnál a gombócot a jégre tegyük, utána a kávés hab és a felöntés.

Görög kávé, kánikulai napokra kifejezetten ajánlott.:-) Fagyival desszertnek is adható.
Habosításhoz:
  • shaker/ capuccino habosító/ kisebb csavaros befőttes üveg
  •  
  •  
  • Készítette:Szőkéné Ágota
  • Forrás: Internet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése